Skip to content Skip to footer
FAQ

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over het plaatsen van een veranda? Misschien vindt u het antwoord in één van de veelgestelde vragen hieronder.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons!

Reekmans Verandabouw kan alle werken voorzien, te beginnen vanaf de grondwerken tot het afwerken met gyproc, … We hebben hier onze eigen plaatsingsploegen voor. Hierdoor is er maar 1 aanspreekpunt gedurende de volledige werken.
Reekmans Verandabouw gebruikt enkel hoogrendementsbeglazing van 1,1W/m²K tot 0,5W/m²K. Er zijn verschillende soorten zonwerende beglazing beschikbaar. Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste type beglazing voor uw woning.

Bij het plaatsen van een veranda zijn er twee aanvraagmogelijkheden. In sommige gevallen volstaat een meldingsplicht, maar in andere gevallen moet u een bouwvergunning aanvragen. Houd er wel rekening mee dat de meldingsplicht kan verschillen van gemeente tot gemeente. Wij helpen u graag verder met deze aanvraag.
Er moet een melding gedaan worden in volgende gevallen:

  • Veranda is max. 40m²;
  • Veranda is max. 4m hoog;
  • Functie van de woning verandert niet;
  • Voldoende afstand van de perceelsgrenzen.

Zijn één van bovenstaande punten overschreven, dan moeten we een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente.

Als u renoveert of een veranda plaatst aan de bestaande woning, geniet u van het verlaagde btw-tarief van 6%. Dit op voorwaarde dat de woning ouder is dan 10 jaar. Bij een nieuwbouw is het btw-tarief 21%.

In welke mate de veranda gaat opwarmen is afhankelijk van de ligging. Om dit te voorkomen, kan u screens aan de ramen plaatsen. Die houden de warmte buiten. De screens worden ingewerkt in de dakrand waardoor deze niet opvallen. Niets dan voordelen dus. Hiernaast is het type beglazing ook een belangrijke factor voor de opwarming van de veranda. U kan kiezen voor zonwerende of driedubbele beglazing.

Een laatste optie om zowel in de zomer als in de winter aangenaam te vertoeven in uw veranda, is een airco/warmtepomp. Zo heeft u verwarming in de winter en koeling tijdens de zomermaanden.

De kostprijs van uw veranda is afhankelijk van enorm veel factoren, hierdoor is het onmogelijk voor ons om een m²-prijs op te maken. Bijvoorbeeld: gaat uw voorkeur uit naar een veranda met lessenaarsdak of toch eerder een veranda met platdak en gedeeltelijke zadeldakconstructie? Moeten wij de grondwerken voorzien of is er al een bestaande veranda? Is de woning goed bereikbaar of gaat het om een rijwoning?

Bij Reekmans Verandabouw stellen wij de veranda samen op basis van al uw wensen. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze verkopers zodat wij een juiste prijsofferte kunnen opstellen.

Reekmans verandabouw werkt met de kwalitatieve aluminium profielen van Reynaers. Aluminium is een duurzaam, milieuvriendelijk en zeer sterk product. Hierdoor is aluminium zeer geschikt voor zowel uw nieuwbouw als renovatie. Aluminium is ook een zeer onderhoudsvriendelijk product. U hoeft de profielen namelijk niet te lakken, verven, …
Wij helpen u op weg

Heeft u nog vragen?